TFP?

Какво е TFP Фотосесия ? ~ Безплатна Фотосесия ~

TFP-350-250

TFP (time for print) буквално преведено означава “Време за показ” във фотографския бранш. Tова е термин, който се използва за уреждане на отношенията фотограф-модел. На практика TFP означава насрочването на фотосесия между фотограф и модел, снимките от която остават за двете страни, т.е. и фотографът, и моделът получават заснетите файлове и имат правото да ги ползват както намерят за добре. По този начин начинаещи и/или професионални модели обогатяват опита си и разширяват снимките, които да включат в своя моден бук (model book) или личен архив. Фотографите от своя страна също разширяват портфолиото си.  TFP ангажиментите не се заплащат нито на модела, нито на фотографа. TFP е един изключително добър и сравнително лесен начин за всеки начинаещ модел да стартира кариерата си като такъв.  Да се “докосне” до работата с професионален екип/фотограф и да увеличи и натрупа опит.

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА БЕЗПЛАТНА ФОТОСЕСИЯ КАТО

 ПОПЪЛНИШ И ИЗПРАТИШ ФОРМАТА ПО-ДОЛУ

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Много ви моля, НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ за безплатна фотосесия ако:

(формуляр за кандидатстване)

/Снимките, които изпращане са единствено за служебни цели

и остават едиствено и само в архива на сайта/

Вашето име и фамилия(задължително)
Вашият Email (задължително)
Град (задължително)
Телефон за връзка с вас (задължително)
Skype
Възраст (задължително)
Височина (задължително)
Тегло
Гръдна/Талия/Ханш
Цвят на очите
Цвят на косата
Качи снимка - лице (задължително)
Качи снимка - в цял ръст (задължително)
Качи снимка - по бански или бельо (задължително)
Тип снимки, които бих снимал/а (задължително)

Това, което аз мога да ви предложа, е да ви направя безплатна фотосесия при TFPусловия. Това, което вие ще получите за вашето отделено време като модел, са част от снимките,  заснети по време на фотосесията, плюс няколко (между 3 и 5) професионално ретуширани снимки,  избрани от мен и няколко (между 3 и 5), избрани от вас, а останалите снимки се изтриват.

За уреждане на авторските права върху снимките, всеки модел, преди началото на фотосесията, попълва и подписва „Разрешение от модела“ (model release), а ако моделът е непълнолетен, това прави негов родител или настойник.

Сесията включва следното: снима се между 2 и 3 чaса; гримът, прическата и дрехите са или ваша грижа или можете да се консултирате с мен за препоръки;

Всички модели подписват Model release форма, която освобождава снимките от права и ми дава право законно да показвам, излагам, публикувам, ползвам, подарявам или продавам снимките.

За непълнолетните модели, Model release-ът се подписва и от родител.

TFP фотосесиите се провеждат изцяло в духа на взаимната полза и не мога да поставя някакви конкретни срокове.

Разбира се, можем да направим и фотосесия срещу заплащане в някои от следните случаи: